Muistoissa

Entä jos, Risto Reipas sanoi, eikä katsonut Puhia silmiin,"huomispäivänä emme olisikaan yhdessä?"
"Mitä tarkoittaa että ei yhdessä?" Puh kysyi."Se tarkoittaa että minä olen aina sinun kanssasi, mutta minä en ehkä aina ole täällä"

 

 

Dervisch Papavero

Fi Mva No Mva

" Dario "

s 28.6 2008-3.1 2018

3 X ROP

4 x VSP

7 x SERT

4 x Varasert

1 x BIS jälk

Koiranet

kasvattaja Dan Grönlund , Ruotsi

Kennel Dervisch

Abu Hakim Gaia

C.I.B,  NO MVA SE MVA EE MVA FI MVA V-05

s 29.5 2000 - 16.9 2014

1 X ROP

4 X VSP

sukutaulu 

KoiraNet

Omistaja

Seppo Reiman

Kasvattaja Maija-Liisa Nikula & Timo Virtanen

 

Gaia tuli meille 5 kk ikäisenä, eräänä sunnuntaina. Huomasin kasvattajalla jääneen pentuja kotiin. Alku oli ihan erinlainen kuin Dalan kanssa. Olimme saaneet todellisen Salukin kotiin.

Gaia oli hoitaasti kehittyvää sorttia ja minä kerkesin lyödä hanskat naulaan näyttelyn suhten, kunnes kasvattaja ilmoitti Gaian 4-vuitiaana uuddestaan näyttelyyn. Neljä näyttelyä niin valionarvo oli saavutettu. Kun oli makuun päästy, niin seuraavaksi vuodeksi suunnitelimme "kesäloma" reissua naapurimaihin. Valioarvot tulivat kummastakin maasta ja saimme yllätykseksi vielä kutsun Norjan Vinner Gallaan. Se olikin hieno kokemus, Vuonna-05 Gaista tuli Kansainvälinen valio. Huippuhetki Voittaja-titteli-05. En kyllä olisi uskonut kivisen alkutaipaleen jälkeen saavani koirasta kahdessa vuodessa Kans ja Pohj muotovaliota. Onneksi kasvattaja oli sitkeä eikä antanut periksi , vaan rohkaisi meitä lähtemään.

Gaia oli laumamme sehoton johtaja.

Gaian pennut olivat kennelimme ensimmäiset salukipennut.

Gaia eli pitkän ja terveen elämän. Kiitos Maija-Liisa tästä ihanasta Ladysta!

Taikatytön Geysir

" Carla "

31.12 2009 - 29.3 2014

3 x SertK

K-SVK mm-12 mm-13

SIC mm-13

1 x varasert

1 X BIS-pentu

2 X ROP-pentu

KoiraNet

Carla oli Darion ja Elfen  tytär joka omasi aivan ihanan luonteen. Carla valloitti jokaisen sylin mihin vain meni. Carla oli mahtava maastojuoksija . Carlan luonne oli avoin reipas ja aina iloinen. Onneski Carla ehti tehdä yhdet pennut josta jäi kotiin Cino.

 

Hakiavan Orion

FIN EST S MVA BALTW-00 FIN KVA-L

" Ossi "

s 7.7 1999 - 28.5 2013

Omistaja

Irene Outinen

Kun halusin lemmikkiä ja pyysin äidiltä liskoa,äitini sanoi ;Ainoa lisko mikä meille voi tulla on mäyräkoira. Sattumoisin ruotsinpyhtäällä oli vielä Ossi-poika vailla omaa kotia, niin haimme pennun kotiin.

Ossista kehittyi koko perhee sylikoira. Ossi oli valloittava ja aina ensimmäisenä " kertomassa " päivän kuulumiset kun tullaan kotiin. Luonne oli mitä ystävällisin ja avoin. Jaksoi leikityttää kaikki laumamme pennut.

Ossi itse näytti meille pitävänsä ketun haukkumisesta , joten kävimme kasvattajan luona kokeissa ja tuloksia tuli. Luonnonluolillakin Ossi toimi ns pysäyttävänä koirana.

Jäljestyshommat aloitettiin kun luolakokeet loppuivat. Silläkin saralla Ossi näytti toimivan vaikka olimmekin huonoja harjoittelemman.

Näyttelykehissä Ossi pärjäsi myöskin niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Ossi oli isänä v Auermoor X-pennuille, Tilken A-pennut ,Apocan M-pennut ,

Taxgemena Y-pentu ,Korpikolon A-pennut ja Taxiaseman K-pentu

KoiraNet

Dervish King of the Mountain

" Gösta "

6.6 2006-12.5 2012

sukutaulu

KoiraNet

6 x VSP-sileä

2 x Sert

1 x varasert

24.10-10 terveet silmät, ei sivuääniä sydämessä ell Sari jalomäki

Ihastuin norjan näyttelyssä sileäkarvaiseen grizzle-urokseen ja kun uuden koiran hankinta tulikin ajankohtaiseksi, mieleeni palasi tuo uros.

Ilokseni Dervish-kenneliin oli suunnitteilla pentue tuolle urokselle. Pitkän odotuksen jälkeen pentulaatikkoon putkahti 7+3 vaaleita kuten emänsä. Valinnassa auttoiva Anetten ja Lotan asiantuntemus ja niin poikajoukosta valikoitui tuo " vuorten kuningas" Haimme pienen saluki-vauvan Tukholmasta joss sulatti meidät välittömästi. Monivuotinen haaveeni oli toteutunut, kiitos Marille kannustuksesta.

Gösta tiesi olevansa erinlainen, pienestä pitäen hän on halunnut kulkea ensimmäisenä. Luonteeltaan avoin, oppivainen ja määrätietoinen. Mutta kun ikävuosia karttui muuttui luonne. Arkuus purkautui toisten koirien puremiseen. Ihmisiä kohtaan mitä ihanin.

Niin jouduimme tekemään vaikean ja raskaan päätöksen.

Gösta sai yhdet pennut Kennel Muázzaz

Abu Hakim Dalam

FIN  EST S RUS N  MVA  NV-05 

" Dala "
  27.3 1997 - 8.7.2008

2 X BIS

3 X ROP

2 X VSP

sukutaulu

 Dala tuli meille 5 kk iässä , sellainen ihana koipeliini. Dala oli aivan mahtava Saluki, oikea laumamme oikeutettu johtaja. Dala sai koirapuistossakin tappelun loppumaan pelkällä olemuksellaan. Dala menestyi näyttelyssä ja maastojuoksujakin kokeiltiin. Dala oppi tosi nopeasti oikomaan oli siis viisas. Dala menehtyi sydämen vajaatoimintaan ja laumaamme jäi suuri aukko.

KoiraNet

 

Dagges Tor

" Järre"

s 14.3 1996 -2006

KoiraNet

Järrestä jouduimme luopumaan luonteen vuoksi. Ei sopeutunut lapsiperheeseen. Sai ihanan kodin omakotitalosta jossa sai viettää hyvän elämän.

Dagges Vidar

" Vidar Enqvist"

s 16.2 1994 - 16.10 1994

KoiraNet

Silloinen penikkatautiepidemia  vei tämän ihanan enkelikoiran aivan liian varhain.

Tuulikairan Robertta

s 17.6 1990

ruskea päistärikkö

KoiraNet

4 X ROP

1 X VSP'

1 X CACIB

4 X SERT

Kaer AVO 2

Jouduin luopumaan Bertasta kaupunkiin muuton vuoksi. Bertta ei sopeutunut kun ei päässyt enään metsälle. Ilkan luona Bertta pääsi metsälle ja sai hyvän kodin.

Cameli Agapornis

FIN MVA

"Nisa"

s 19.2 1984

KoiraNet

Jackpot Rumelia

"Rumsku"

s 18.8 1982

KoiraNet

Gitty

" Kiti"

s 4.9 1981 - 83

KoiraNet

mahalaukun kiertymä vei Kitin liian nuorena vain 18 kk iässä.